NUORISOTOIMINTA

Vuonna 2021 aloitettiin yhdistyksen omaa nuorisotoimintaa. Yhdistyksemme toimii valtakunnallisesti ympäri Suomea. Siksi nuorisotoimintamme ei tapahdu yhdellä paikkakunnalla, mutta sitä voidaan suorittaa siellä, missä meidän jäsenet asuvat tai pitävät mehiläisiä.

Toimintaa kehittää työryhmä, joka koostuu yhdistyksen henkilöjäsenistä – kouluttajista, jotka osaavat kertoa lapsille ja koululaisille tummasta mehiläisestä, mehiläishoidosta sekä mehiläisten tuoteista. Kouluttajat myös jakavat kokemuksia, tietoa ja koulutusmateriaalia.

Yhdistyksen nuorisotoimintaan osallistuvat kouluttajat ovat:

  • Johanna Haijanen
  • Markku Pöyhönen
  • Pentti Pietilä
  • Stanislav Jaš

Mikäli sinä tai koulusi on kiinnostunut yhteistyöstä esim. biologian opetuksessa, ota yhteyttä yhdistykseemme: info@tummamehilainen.fi

Projektimme

Seuraavat projektit saavat osittaisen rahatuen kansallisesta mehiläishoito-ohjelmasta (Ruokavirasto ja EU):

  • Järvenperän koulu, Espoo: Projekti suoritetaan elokuussa 2021 neljällä eri ammattitarhaajan tarhapaikalla Espoossa, joista kolmella on musta mehiläinen (Glimsin Talomuseo, Kauklahden Lasihytti K-Marketin katto, Tapiola golfkenttä) ja yhdellä, missä edistetään luonnon monimuotoisuutta tukevaa maataloutta ja innovatiivista kestävää mehiläishoitoa (Lillklobbin kartano, Espoo). Projekti pilotoittiin syksyllä 2020 ja toiminta tulee toistumaan. Lisää tietoa antaa Stanislav Jaš.
  • Kumpulan kasvikoulu, Helsinki: Nuorisokurssi Kumpulan siirtolapuutarhassa, www.lastenpuutarha.fi.
    Lisää tietoa antaa ammattitarhaaja ja projektivastaava Markku Pöyhönen.
  • Raisio ja Naantali, Kultarannan ympäristö: toistuva käytännön nuorisokurssi alkaen 2022. Toukokuun aikana viisi kertaa viiden-kuuden kurssilaisen ryhmissä. Tavoitteena tutustuttaa kurssilaisia käytännön mehiläishoitoon. Lisää tietoa antaa projektivastaava Pentti Pietilä.
Tumman mehiläisen pesän tarkastus Kauklahdessa